Skip to content
Tjenester

Hva vi tilbyr

Vaksinering av hund/katt

Ved vaksiner gjennomføres en helsekontroll som er en fin årlig rutine, der tenner blir sjekket, hjertet og lunger blir lyttet på og dyret får en generell sjekk for å plukke opp sykdommer som ikke er så lett å merke selv som dyreeier.

Vaksiner beskytter dyrene våre mot virussykdommer. Hundene vaksineres mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste.  For å være fullvaksinert trenger valper å få en vaksine på 12 ukers alder, som kan fylles på ved 16 ukers alder, deretter en gang i året.

Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa. Grunnvaksinen består av to vaksiner med ca 4 ukers mellomrom, deretter en gang i året.

Alle dyr som skal reise utenfor Sverige trenger rabies vaksine for å reise tilbake til Norge. Mange land krever også rabies vaksine for innreise. Disse vaksinene må attesteres i dyrets kjæledyrpass sammen med behandlingen mot revens dvergbendelorm som er tabletter som kreves ved all reising, også Sverige.

ID merking

Vi anbefaler ID- merking av alle hunden og katter, hvor dyrets id-merke blir registrert i den nasjonale dyreid oversikten. Dersom dyret blir borte gjør dette at eier kan spores opp og gjenforenes med sin firbente venn.

Det kreves også ID-merkinging i flere tilfeller, blant annet forsikringer, HD/AD røntgen, øyelysing, utstillinger samt ved utstedelse av pass og utenlandsreise.

Selve ID-merkingen foregår ved at veterinæren fører inn en sprøyte under huden på dyret, hvor en liten databrikke (Id-chip) blir plassert. Denne databrikken inneholder ett nummer som er unikt for dyret, og informasjonen om eier kobles til dette nummeret i dyreid databasen.

Dersom dyret ditt er ID-merket i utlandet, er det anbefalt og få dette registrert i norsk dyreid.

For mer informasjon kan du lese om dette på dyreid.no

Røntgen

Vi utfører røntgen undersøkelser i formål med diagnostisering og rutineundersøkelser som HD/AD og ryggbilder etter krav fra NKK.

Rutineundersøkelser som HD/AD røntgen krever ID- merke og at hunden/katten sederes.

Eier kan forhåndsbetale avlesning via NKK og skrive ut alle papirene via DogWeb. Etter at HD/AD bilder et tatt er veterinæren pliktet til å sende inn bildene til avlesing hos NKK, og svaret kommer i eiers DogWeb.

De fleste hunderaser har 12 mnd alder som nedre grense for HD/AD bilder, med noen raser som unntak, der 18 mnd er nedre grense. Sjekk raseklubben din for retningslinjer for din rase.

Røntgen av katt og hund hos Eidskog Dyreklinikk

Ultralyd

Ultralyd brukes til å titte inn i buk for å undersøke organer, sjekke om tisper/hukatter er drektig, og undersøke hjertet.

Det brukes veldig ofte som ett diagnostisk verktøy i tillegg til annen undersøkelse.  Det er ikke smertefullt, og dyret er som regel våken under undersøkelsen.

Tannbehandling av hund/katt

Munnhelse er viktig. Mange hunder/katter går med tannverk som er vanskelig for eier å oppdage selv.

Derfor oppfordrer vi til årlig helsesjekk med vaksine der veterinæren også undersøker munnhule. Ved behov avtaler vi time for tannbehandling, hvor tannstein fjernes og om nødvendig tenner røntges.

Kirurgi

Vi utfører det meste innenfor bløtvevskirurgi. All kirurgi foregår poliklinisk, dvs at dyret kommer inn til oss på morgningen og reiser hjem til forhåndsavtalt tid på ettermiddagen.

For å opereres må hunden/katten sove. Dette betyr at vi først gir sedasjon før tilpasset anestesi blir valgt. For de fleste operasjoner benytter vi gass-anestesi hvor dyret sover godt og puster en blanding av narkosegass og oxygen. Andre ganger brukes injeksjonsanestesi.  Dyret er overvåket hele tiden.  

Poliklinikk

Eidskog Dyreklinikk tilbyr poliklinikk. Det vil si at vi ansatte er her kun på dagtid, og alle pasienter behandles og sendes hjem samme dag.

Ved behov for oppstalling/innleggelse henviser vi til passende veterinærklinikk/hospital som tilbyr dette. Denne prosessen hjelper vi med slik at alle føler seg ivaretatt hele veien.

Indremedisinsk utredning

Dersom hunden/katten viser tegn på sykdom tilbyr vi utredning med muligheter for moderne utstyr og hjelpemidler, som ultralyd, blodprøver og rgt.

Vi er opptatt av at både eier og dyr får god hjelp og informasjon, og gjør alt vi kan for å komme til bunns i problemet.

Utstedelse av pass

Når man vil reise med kjæledyret sitt trenger de kjæledyrpass. Kjæledyrpass er godkjent i alle EU- og EØS- land, og identifiserer dyret og dokumenterer hva som er gitt av vaksiner og andre behandlinger nødvendig for reise.

 Norsk kjæledyrpass utstedes av autoriserte veterinærer. For å kunne gjøre dette må dyret være ID-merket og være med på konsultasjonen hvor passet blir utlevert. Passet får man med seg hjem rett etter besøket hos veterinæren.

Mer om reise med dyr på https://www.mattilsynet.no/dyr/kjaeledyr/reise-med-kjaeledyr

Laboratorietjenester

Klinikken har et eget laboratorium hvor vi kan analysere blodprøver og urinprøver, samt undersøke vevsprøver og sjekke sædkvalitet i mikroskop. Siden utstyret er på klinikken, får vi svaret innen kort tid.

Vi har mulighet til å sjekke standard hematologi og biokjemi samt andre mer spesifikke prøver som progesteron, CRP og stoffskifte. Er det behov for andre analyser sender vi prøvene til ett eksternt laboratorium.  

Salg av fôr og utstyr

Eidskog Dyreklinikk har et stort utvalg av tilbehør til din hund eller katt.

Produkter som Eidskog Dyreklinikk forhandler
Eidskog Dyreklinikk butikk

Bestilling av time

All timebestilling skjer via telefon eller mail

Trenger du hjelp utenom våre åpningstider, ber vi deg kontakte
Anicura Kongsvinger på telefon 62 81 60 11